Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Redmi 4X. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Redmi 4X kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Redmi 4X in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-xiaomi-redmi-4x

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Xiaomi Redmi 4X verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Xiaomi Redmi 4X geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Redmi 4X?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Redmi 4X, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Redmi 4X in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Xiaomi Redmi 4X in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Xiaomi Redmi 4X moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Xiaomi Redmi 4X hebt gekocht en dat diegeen die jou de Xiaomi Redmi 4X heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.