NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Wileyfox Swift 2X. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Wileyfox Swift 2X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wileyfox Swift 2X activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wileyfox-swift-2x

Wat is de NFC-functie op je Wileyfox Swift 2X

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Wileyfox Swift 2X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wileyfox Swift 2X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Wileyfox Swift 2X te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wileyfox Swift 2X

Als je de NFC op je Wileyfox Swift 2X zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wileyfox Swift 2X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wileyfox Swift 2X gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Wileyfox Swift 2X activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wileyfox Swift 2X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wileyfox Swift 2X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wileyfox Swift 2X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wileyfox Swift 2X te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wileyfox Swift 2X wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wileyfox Swift 2X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.