NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Sunny 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko Sunny 3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Sunny 3 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-sunny-3

Wat is de NFC-functie op je Wiko Sunny 3

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko Sunny 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Sunny 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Wiko Sunny 3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Sunny 3

Als je de NFC op je Wiko Sunny 3 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Sunny 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Sunny 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Wiko Sunny 3 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Sunny 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Sunny 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Sunny 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Sunny 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Sunny 3 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Sunny 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.