NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Rainbow. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko Rainbow kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Rainbow activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-rainbow

Wat is de NFC-functie op je Wiko Rainbow

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko Rainbow moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Rainbow dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Wiko Rainbow.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Rainbow

Als je de NFC op je Wiko Rainbow zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Rainbow te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Rainbow gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wiko Rainbow activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Rainbow

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Rainbow en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Rainbow

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Rainbow te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Rainbow wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Rainbow te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.