NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Fever. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Fever kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Fever activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-fever-special-edition

Wat is de NFC-functie op je Wiko Fever

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko Fever moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Fever dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Wiko Fever.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Fever

Als je de NFC op je Wiko Fever zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Fever te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Fever gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Wiko Fever activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Fever

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Fever en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Fever

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Fever te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Fever wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Fever te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.