NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Sony Xperia Z. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Sony Xperia Z kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Sony Xperia Z activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-z

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia Z

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Sony Xperia Z moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia Z dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Sony Xperia Z.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia Z

Als je de NFC op je Sony Xperia Z zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Sony Xperia Z te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia Z gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Sony Xperia Z activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia Z

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Sony Xperia Z en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia Z

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia Z te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Sony Xperia Z wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia Z te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.