NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Freddy. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Freddy kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko Freddy activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-freddy

Wat is de NFC-functie op je Wiko Freddy

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Wiko Freddy moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Freddy dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Wiko Freddy te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Freddy

Als je de NFC op je Wiko Freddy zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko Freddy te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Freddy gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Wiko Freddy activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Freddy

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Freddy en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Freddy

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Freddy te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Freddy wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Freddy te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.