NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia E5. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Sony Xperia E5 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Sony Xperia E5 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-e5

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia E5

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Sony Xperia E5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia E5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Sony Xperia E5.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia E5

Als je de NFC op je Sony Xperia E5 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Sony Xperia E5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia E5 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Sony Xperia E5 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia E5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Sony Xperia E5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia E5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia E5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Sony Xperia E5 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia E5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.