NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Ace 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Samsung Galaxy Ace 3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Ace 3 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-ace-3

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Ace 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy Ace 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Ace 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Samsung Galaxy Ace 3.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Ace 3

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Ace 3 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Ace 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Ace 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Samsung Galaxy Ace 3 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Ace 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Ace 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Ace 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Ace 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Samsung Galaxy Ace 3 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Ace 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.