NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S7 Edge. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy S7 Edge kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy S7 Edge activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-s7-edge

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy S7 Edge

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy S7 Edge moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy S7 Edge dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge

Als je de NFC op je Samsung Galaxy S7 Edge zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy S7 Edge te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy S7 Edge gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy S7 Edge

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy S7 Edge en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy S7 Edge wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy S7 Edge te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.