NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Nokia Lumia 730. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Nokia Lumia 730 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Nokia Lumia 730 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-nokia-lumia-730

Wat is de NFC-functie op je Nokia Lumia 730

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Nokia Lumia 730 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Nokia Lumia 730 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Nokia Lumia 730.

Hoe activeer je de NFC van je Nokia Lumia 730

Als je de NFC op je Nokia Lumia 730 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Nokia Lumia 730 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Nokia Lumia 730 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Nokia Lumia 730 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Nokia Lumia 730

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Nokia Lumia 730 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Nokia Lumia 730

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Nokia Lumia 730 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Nokia Lumia 730 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Nokia Lumia 730 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.