NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Meizu M3E. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Meizu M3E kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Meizu M3E activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-meizu-m3e

Wat is de NFC-functie op je Meizu M3E

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Meizu M3E moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Meizu M3E dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Meizu M3E te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Meizu M3E

Als je de NFC op je Meizu M3E wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Meizu M3E te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Meizu M3E gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Meizu M3E activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Meizu M3E

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Meizu M3E en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Meizu M3E

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Meizu M3E te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Meizu M3E wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Meizu M3E te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.