Hoe maak je een schermafbeelding op Meizu M3 .

In veel gelegenheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Meizu M3. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag de dag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Meizu M3 te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Meizu M3 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Meizu M3-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-meizu-m3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Meizu M3

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Meizu M3. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Meizu M3 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Meizu M3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Meizu M3. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Meizu M3 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Meizu M3. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Meizu M3, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Meizu M3 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Meizu M3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Meizu M3

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Meizu M3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Meizu M3. En daar moet je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!