Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Meizu M5c in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt mogelijk een Meizu M5c die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Meizu M5c. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Meizu M5c in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmeizu-m5c

Stappen die je moet volgen als je Meizu M5c in het water is gevallen

Als je je Meizu M5c in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Meizu M5c niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Meizu M5c kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Meizu M5c nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Meizu M5c uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Meizu M5c zit

Met een rietje moet je het water uit je Meizu M5c zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Meizu M5c en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Meizu M5c hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Meizu M5c drogen

Nu de volgende stap hoe je de Meizu M5c kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Meizu M5c 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Meizu M5c achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Meizu M5c aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Meizu M5c droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Meizu M5c aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Meizu M5c langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Meizu M5c IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Meizu M5c in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Meizu M5c vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Meizu M5c te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Meizu M5c.