NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de M HORSE Pure 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je M HORSE Pure 3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je M HORSE Pure 3 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-m-horse-pure-3

Wat is de NFC-functie op je M HORSE Pure 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw M HORSE Pure 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw M HORSE Pure 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de NFC van je M HORSE Pure 3.

Hoe activeer je de NFC van je M HORSE Pure 3

Als je de NFC op je M HORSE Pure 3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je M HORSE Pure 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van M HORSE Pure 3 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je M HORSE Pure 3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je M HORSE Pure 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw M HORSE Pure 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je M HORSE Pure 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je M HORSE Pure 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je M HORSE Pure 3 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je M HORSE Pure 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.