NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Alcatel One Touch Go Play. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Alcatel One Touch Go Play kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel One Touch Go Play activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-alcatel-one-touch-go-play

Wat is de NFC-functie op je Alcatel One Touch Go Play

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Alcatel One Touch Go Play moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel One Touch Go Play dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Alcatel One Touch Go Play.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel One Touch Go Play

Als je de NFC op je Alcatel One Touch Go Play zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Alcatel One Touch Go Play te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel One Touch Go Play gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Alcatel One Touch Go Play activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel One Touch Go Play

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Alcatel One Touch Go Play en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel One Touch Go Play

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel One Touch Go Play te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Alcatel One Touch Go Play wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel One Touch Go Play te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.