NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Mate 10. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Mate 10 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Huawei Mate 10 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-10

Wat is de NFC-functie op je Huawei Mate 10

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Huawei Mate 10 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Mate 10 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Huawei Mate 10.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Mate 10

Als je de NFC op je Huawei Mate 10 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Mate 10 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Mate 10 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Huawei Mate 10 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Mate 10

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Huawei Mate 10 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Mate 10

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Mate 10 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Huawei Mate 10 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Mate 10 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.