NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Xiaomi Redmi 4X. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Xiaomi Redmi 4X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Xiaomi Redmi 4X activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-redmi-4x

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Redmi 4X

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Xiaomi Redmi 4X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Redmi 4X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Xiaomi Redmi 4X.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Redmi 4X

Als je de NFC op je Xiaomi Redmi 4X wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi Redmi 4X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Redmi 4X gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Xiaomi Redmi 4X activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Redmi 4X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Xiaomi Redmi 4X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Redmi 4X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Redmi 4X te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Xiaomi Redmi 4X wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Redmi 4X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.