NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de ARCHOS Diamond Alpha. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je ARCHOS Diamond Alpha kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je ARCHOS Diamond Alpha activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-archos-diamond-alpha

Wat is de NFC-functie op je ARCHOS Diamond Alpha

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw ARCHOS Diamond Alpha moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ARCHOS Diamond Alpha dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je ARCHOS Diamond Alpha te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je ARCHOS Diamond Alpha

Als je de NFC op je ARCHOS Diamond Alpha zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je ARCHOS Diamond Alpha te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ARCHOS Diamond Alpha gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je ARCHOS Diamond Alpha activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je ARCHOS Diamond Alpha

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw ARCHOS Diamond Alpha en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ARCHOS Diamond Alpha

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je ARCHOS Diamond Alpha te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je ARCHOS Diamond Alpha wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je ARCHOS Diamond Alpha te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.