NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Blackview P6000. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Blackview P6000 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Blackview P6000 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Blackview-P6000

Wat is de NFC-functie op je Blackview P6000

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Blackview P6000 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview P6000 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Blackview P6000.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview P6000

Als je de NFC op je Blackview P6000 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Blackview P6000 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview P6000 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Blackview P6000 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview P6000

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Blackview P6000 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview P6000

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Blackview P6000 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Blackview P6000 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Blackview P6000 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.