NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Moto Z3 Force. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Moto Z3 Force kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Moto Z3 Force activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Moto-Z3-Force

Wat is de NFC-functie op je Moto Z3 Force

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Moto Z3 Force moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Moto Z3 Force dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Moto Z3 Force.

Hoe activeer je de NFC van je Moto Z3 Force

Als je de NFC op je Moto Z3 Force wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Moto Z3 Force te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Moto Z3 Force gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Moto Z3 Force activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Moto Z3 Force

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Moto Z3 Force en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Moto Z3 Force

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Moto Z3 Force te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Moto Z3 Force wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Moto Z3 Force te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.