NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de ARCHOS Sense 55S. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je ARCHOS Sense 55S kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je ARCHOS Sense 55S activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-ARCHOS-Sense-55S

Wat is de NFC-functie op je ARCHOS Sense 55S

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw ARCHOS Sense 55S moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ARCHOS Sense 55S dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je ARCHOS Sense 55S.

Hoe activeer je de NFC van je ARCHOS Sense 55S

Als je de NFC op je ARCHOS Sense 55S zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je ARCHOS Sense 55S te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ARCHOS Sense 55S gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je ARCHOS Sense 55S activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je ARCHOS Sense 55S

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw ARCHOS Sense 55S en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ARCHOS Sense 55S

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je ARCHOS Sense 55S te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je ARCHOS Sense 55S wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je ARCHOS Sense 55S te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.