Het kan gebeuren dat jij je ZTE wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend indien dit gebeurt, omdat de ZTE ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ZTE-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je ZTE niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanzte

Wat te doen als je ZTE-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ZTE te herstellen.

Controleer of je ZTE volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je ZTE goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je ZTE geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ZTE uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je ZTE om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ZTE-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het ZTE-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je ZTE weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ZTE licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de ZTE gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het ZTE-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het ZTE-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het ZTE-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ZTE- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je ZTE water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de ZTE in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je ZTE lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de ZTE gevallen?

Als je ZTE laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je ZTE de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ZTE alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.