Het kan gebeuren dat jij je Wiko SUNNY wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant als dit gebeurt, omdat de Wiko SUNNY ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko SUNNY-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko SUNNY niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-sunny

Wat te doen als je Wiko SUNNY-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko SUNNY te herstellen.

Controleer of je Wiko SUNNY volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wiko SUNNY goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko SUNNY geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko SUNNY uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko SUNNY om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko SUNNY-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Wiko SUNNY-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko SUNNY nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko SUNNY licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Wiko SUNNY gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko SUNNY-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Wiko SUNNY-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Wiko SUNNY-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko SUNNY- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Wiko SUNNY water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Wiko SUNNY in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Wiko SUNNY lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Wiko SUNNY gevallen?

Als je Wiko SUNNY onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko SUNNY de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko SUNNY alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.