Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend als dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi 2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Redmi 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Xiaomi Redmi 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-2

Wat te doen als je Xiaomi Redmi 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi 2 te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Redmi 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Xiaomi Redmi 2 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Xiaomi Redmi 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi 2 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Redmi 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Redmi 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Xiaomi Redmi 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi 2 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Xiaomi Redmi 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi 2-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Xiaomi Redmi 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Xiaomi Redmi 2-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Redmi 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Xiaomi Redmi 2 in het water is gevallen of als je laatst in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Xiaomi Redmi 2 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Redmi 2 gevallen?

Als je Xiaomi Redmi 2 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Xiaomi Redmi 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.