Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi MiPad 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant als dit gebeurt, omdat de Xiaomi MiPad 3 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi MiPad 3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Xiaomi MiPad 3 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanXiaomi-MiPad-3

Wat te doen als je Xiaomi MiPad 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi MiPad 3 te repareren.

Controleer of je Xiaomi MiPad 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Xiaomi MiPad 3 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi MiPad 3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi MiPad 3 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi MiPad 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi MiPad 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Xiaomi MiPad 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi MiPad 3 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi MiPad 3 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Xiaomi MiPad 3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi MiPad 3-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Xiaomi MiPad 3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Xiaomi MiPad 3-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi MiPad 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Xiaomi MiPad 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Xiaomi MiPad 3 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Xiaomi MiPad 3 een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Xiaomi MiPad 3 gevallen?

Als je Xiaomi MiPad 3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Xiaomi MiPad 3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi MiPad 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.