NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S5. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy S5 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy S5 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-s5

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy S5

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Samsung Galaxy S5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy S5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Samsung Galaxy S5 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy S5

Als je de NFC op je Samsung Galaxy S5 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy S5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy S5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Samsung Galaxy S5 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy S5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy S5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy S5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy S5 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Samsung Galaxy S5 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy S5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.