Het kan gebeuren dat jij je HTC Desire 12 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de HTC Desire 12 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC Desire 12-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je HTC Desire 12 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanHTC-Desire-12

Wat te doen als je HTC Desire 12-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HTC Desire 12 te herstellen.

Controleer of je HTC Desire 12 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je HTC Desire 12 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je HTC Desire 12 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HTC Desire 12 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je HTC Desire 12 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC Desire 12-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het HTC Desire 12-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC Desire 12 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HTC Desire 12 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de HTC Desire 12 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC Desire 12-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het HTC Desire 12-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het HTC Desire 12-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC Desire 12- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je HTC Desire 12 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de HTC Desire 12 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je HTC Desire 12 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de HTC Desire 12 gevallen?

Als je HTC Desire 12 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HTC Desire 12 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC Desire 12 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.