Het kan gebeuren dat jij je Wileyfox wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Wileyfox onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wileyfox-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wileyfox niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwileyfox

Wat te doen als je Wileyfox-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wileyfox te herstellen.

Controleer of je Wileyfox volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wileyfox goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wileyfox geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wileyfox uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Wileyfox om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wileyfox-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Wileyfox-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wileyfox nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wileyfox licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Wileyfox gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wileyfox-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Wileyfox-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Wileyfox-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wileyfox- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wileyfox water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Wileyfox in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Wileyfox ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Wileyfox gevallen?

Als je Wileyfox kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wileyfox de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wileyfox alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.