Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Mi 8 Lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de XIAOMI Mi 8 Lite nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je XIAOMI Mi 8 Lite niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-8-lite

Wat te doen als je XIAOMI Mi 8 Lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je XIAOMI Mi 8 Lite te repareren.

Controleer of je XIAOMI Mi 8 Lite volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je XIAOMI Mi 8 Lite goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je XIAOMI Mi 8 Lite geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van XIAOMI Mi 8 Lite uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je XIAOMI Mi 8 Lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Mi 8 Lite weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van XIAOMI Mi 8 Lite licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de XIAOMI Mi 8 Lite gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het XIAOMI Mi 8 Lite-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Mi 8 Lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je XIAOMI Mi 8 Lite water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de XIAOMI Mi 8 Lite in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je XIAOMI Mi 8 Lite wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de XIAOMI Mi 8 Lite gevallen?

Als je XIAOMI Mi 8 Lite onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je XIAOMI Mi 8 Lite de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Mi 8 Lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.