Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Note 9. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Note 9 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Note 9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Samsung-Galaxy-Note-9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy Note 9 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy Note 9 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Note 9?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Note 9, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Note 9 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy Note 9 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy Note 9 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy Note 9 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy Note 9 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.