Het kan gebeuren dat jij je Wiko Tommy 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Wiko Tommy 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Tommy 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko Tommy 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-tommy-2

Wat te doen als je Wiko Tommy 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Tommy 2 te herstellen.

Controleer of je Wiko Tommy 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Wiko Tommy 2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Tommy 2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Tommy 2 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Tommy 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Tommy 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Wiko Tommy 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Tommy 2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Tommy 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Wiko Tommy 2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko Tommy 2-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Wiko Tommy 2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Wiko Tommy 2-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Tommy 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Wiko Tommy 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Wiko Tommy 2 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Wiko Tommy 2 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Tommy 2 gevallen?

Als je Wiko Tommy 2 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko Tommy 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Tommy 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.