Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Note 10.1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Note 10.1 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy Note 10.1 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSamsung-Galaxy-Note-10.1

Wat te doen als je Samsung Galaxy Note 10.1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Note 10.1 te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy Note 10.1 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Samsung Galaxy Note 10.1 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Note 10.1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Note 10.1 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Note 10.1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Note 10.1 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Note 10.1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Samsung Galaxy Note 10.1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Samsung Galaxy Note 10.1-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Note 10.1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy Note 10.1 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Samsung Galaxy Note 10.1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Samsung Galaxy Note 10.1 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Note 10.1 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Note 10.1 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy Note 10.1 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Note 10.1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.