Het kan gebeuren dat jij je OPPO R9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend indien dit gebeurt, omdat de OPPO R9 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het OPPO R9-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je OPPO R9 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoppo-r9

Wat te doen als je OPPO R9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je OPPO R9 te herstellen.

Controleer of je OPPO R9 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je OPPO R9 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je OPPO R9 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van OPPO R9 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je OPPO R9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het OPPO R9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het OPPO R9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je OPPO R9 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van OPPO R9 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de OPPO R9 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het OPPO R9-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het OPPO R9-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het OPPO R9-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OPPO R9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je OPPO R9 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de OPPO R9 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je OPPO R9 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de OPPO R9 gevallen?

Als je OPPO R9 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je OPPO R9 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OPPO R9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.