Het kan gebeuren dat jij je Nokia 10 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Nokia 10 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Nokia 10-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Nokia 10 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanNokia-10

Wat te doen als je Nokia 10-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Nokia 10 te repareren.

Controleer of je Nokia 10 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Nokia 10 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Nokia 10 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Nokia 10 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Nokia 10 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Nokia 10-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Nokia 10-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Nokia 10 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Nokia 10 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Nokia 10 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Nokia 10-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Nokia 10-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Nokia 10-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nokia 10- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Nokia 10 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Nokia 10 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Nokia 10 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Nokia 10 gevallen?

Als je Nokia 10 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Nokia 10 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nokia 10 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.