Het kan gebeuren dat jij je Neffos X9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend indien dit gebeurt, omdat de Neffos X9 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Neffos X9-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Neffos X9 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanneffos-x9

Wat te doen als je Neffos X9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Neffos X9 te repareren.

Controleer of je Neffos X9 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Neffos X9 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Neffos X9 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Neffos X9 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Neffos X9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Neffos X9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Neffos X9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Neffos X9 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Neffos X9 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Neffos X9 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Neffos X9-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Neffos X9-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Neffos X9-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Neffos X9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Neffos X9 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de Neffos X9 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Neffos X9 wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Neffos X9 gevallen?

Als je Neffos X9 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Neffos X9 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Neffos X9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.