Je Motorola Moto Z Force opnieuw weten in te stellen kan om verschillende redenen zeer nuttig zijn. Je Motorola Moto Z Force terug te zetten naar de fabrieksinstellingen is soms nodig om weer een zo goed als nieuwe telefoon te hebben. Het resetten van een telefoon is niet zo ingewikkeld. Je moet wel op een paar dingen letten voordat je met de herstel van je Motorola Moto Z Force begint. Eerst bekijken we wat een reset van de telefoon is en waar je op moeten letten voordat je met de operatie begint. Vervolgens in welke situatie het nuttig is je telefoon opnieuw in te stellen. Tenslotte leggen we uit welke stappen nodig zijn om Motorola Moto Z Force opnieuw in te stellen.

Hoe-kan-opnieuw-instellen-motorola-moto-z-force

Wat is het opnieuw instellen van je Motorola Moto Z Force

Het opnieuw instellen of het herstellen naar de fabrieksinstellingen is een proces waarbij alle gegevens van je Motorola Moto Z Force opnieuw worden ingesteld. Zodus worden al je eigen gegevens gewist en alle configuraties opnieuw ingesteld. Kortom betekent dit dat de telefoon dan weer zo is zoals je hem uit de doos hebt gehaald. Er is een verschil tussen resetten en rooten, dit zijn twee totaal verschillende processen. Als je meer informatie wilt hebben over rooten, raadpleeg dan onze tutorial hoe je jouw Motorola Moto Z Force kan rooten.

Een waarschuwing: als je besluit jouw Motorola Moto Z Force te formatteren, betekent dit dat al jouw eigen gegevens erop verloren gaan, tenzij ze op de SD-kaart opgeslagen zijn. Daarom raden wij je aan om al jouw belangrijke gegevens op de SD-kaart te kopiëren voordat je jouw Motorola Moto Z Force opnieuw instelt.

In welk geval is het de moeite waard om zijn Motorola Moto Z Force opnieuw in te stellen

Als je nog twijfelt je Motorola Moto Z Force te formatteren, bekijk dan de volgende situaties waarvoor het erg nuttig zou zijn om het te doen:

  • Als jouw Motorola Moto Z Force erg langzaam is geworden en het jou hindert om het correct te gebruiken.
  • Als je jouw Motorola Moto Z Force weg wilt geven of wilt verkopen, het terugzetten naar de fabriekinstellingen wist al je eigen gegevens en de telefoon zal zo goed als nieuw zijn.
  • Als de Android problemen heeft zonder dat je weet waarom,kan een reset hem veel goed doen.
  • Als je een update hebt uitgevoerd die het niet doet of die in conflict raakt met jouw toestel, het opnieuw instellen brengt je terug naar de oorspronkelijke Android-versie.
  • Als je je hebt vergist met de instellingen op jouw Motorola Moto Z Force en dat niets meer lukt, dan is een harde reset de oplossing.

Wat je moet doen voordat je Motorola Moto Z Force opnieuw instelt

Voordat je begint met het formatteren van het toestel, moet je twee dingen doen.

Maak een back-up

Dit, als eerste, is slechts een voorzorgsmaatregel, maar het kan nuttig zijn als je problemen krijgt bij het resetten, het is de back-up van jouw toestel. Als je behoedzaam bent kan je onze tutorial raadplegen om een back-up van Motorola Moto Z Force te maken.

Accounts desynchroniseren

Het tweede wat je moet doen en wat het belangrijkste is, is de desynchronisatie van de accounts van je Motorola Moto Z Force. Want sinds het gebruik van je Motorola Moto Z Force, heb je waarschijnlijk accounts op het toestel geregistreerd. Bijvoorbeeld jouw Google-account, Twitter of Facebook. Als je de synchronisatie niet verwijdert, blijven deze accounts gesynchroniseerd, zelfs na de reset. Om de synchronisatie van jouw accounts te verwijderen, hier dan de procedure: Ga eerst naar Instellingen van de Motorola Moto Z Force, selecteer tabblad Account. Selecteer de account die je wilt verwijderen en klik op de drie kleine puntjes. Dan alleen nog maar Account Verwijderen selecteren en je hebt hem gedesynchroniseerd. Voor elke account moet je deze bewerking herhalen.

Hoe kan je opnieuw instellen met je Motorola Moto Z Force

Nadat je de hierbovenstaande acties hebt uitgevoerd, kan je nu de Motorola Moto Z Force opnieuw instellen. Zorg ervoor dat je Motorola Moto Z Force tenminste 85% geladen is, want het formatteren kan even duren. Als het kan raden we je aan je toestel aan de lader te leggen. Om met de reset te beginnen, heel eenvoudig, ga naar Instellingen van je Motorola Moto Z Force. Vervolgens naar Back-up en herstel, dan naar Fabrieksinstellingen herstellen, of Fabrieksgegevens herstellen. Een bevestiging zal worden gevraagd en zodra je die gevalideerd hebt, begint je Motorola Moto Z Force zich opnieuw op te starten. Het kan gebeuren dat hij meerdere keren opnieuw opstart en de operatie kan enkele minuten duren. Zodra dat gebeurd is, is jouw Motorola Moto Z Force opnieuw ingesteld!

Stel je Motorola Moto Z Force opnieuw in met een App

Als je om de een of andere reden Android niet kan formatteren met de hierbovenstaande techniek, weet dat er Apps zijn waarmee je het kan doen. Apps zoals maken het mogelijk het met één klik te doen. Download gewoon de applicatie en laat je leiden. Deze applicaties zijn vaak in het Engels, maar dat zal wel lukken!

Volledige fabrieksinstellingen