Hoe maak je een schermafbeelding op Lenovo K3 .

In veel gelegenheden is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Lenovo K3. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Lenovo K3 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers diverse manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Lenovo K3 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Lenovo K3-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-lenovo-k3-note

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Lenovo K3

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Lenovo K3. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Lenovo K3 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Lenovo K3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Lenovo K3. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Lenovo K3 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Lenovo K3. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Lenovo K3, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Lenovo K3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Lenovo K3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Lenovo K3

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Lenovo K3. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de Lenovo K3 fotogalerij. En daar moet je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!