Het kan gebeuren dat jij je Moto Z2 Play wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de Moto Z2 Play onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Moto Z2 Play-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Moto Z2 Play niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmoto-z2-play

Wat te doen als je Moto Z2 Play-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Moto Z2 Play te repareren.

Controleer of je Moto Z2 Play volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Moto Z2 Play goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Moto Z2 Play geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Moto Z2 Play uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Moto Z2 Play om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Moto Z2 Play-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Moto Z2 Play-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Moto Z2 Play nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Moto Z2 Play licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Moto Z2 Play gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Moto Z2 Play-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Moto Z2 Play-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Moto Z2 Play-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Moto Z2 Play- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Moto Z2 Play water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Moto Z2 Play in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Moto Z2 Play lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Moto Z2 Play gevallen?

Als je Moto Z2 Play kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Moto Z2 Play de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Moto Z2 Play alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.