Het kan gebeuren dat jij je LG X Venture wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de LG X Venture ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG X Venture-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je LG X Venture niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-x-venture

Wat te doen als je LG X Venture-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG X Venture te repareren.

Controleer of je LG X Venture volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je LG X Venture goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG X Venture geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG X Venture uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je LG X Venture om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG X Venture-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het LG X Venture-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG X Venture nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG X Venture licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de LG X Venture gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG X Venture-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het LG X Venture-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het LG X Venture-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG X Venture- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je LG X Venture water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de LG X Venture in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je LG X Venture een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de LG X Venture gevallen?

Als je LG X Venture laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG X Venture de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG X Venture alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.