Het kan gebeuren dat jij je Huawei Y7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Huawei Y7 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei Y7-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Huawei Y7 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-y7

Wat te doen als je Huawei Y7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei Y7 te repareren.

Controleer of je Huawei Y7 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei Y7 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei Y7 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Y7 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei Y7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei Y7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Huawei Y7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Y7 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Huawei Y7 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Huawei Y7 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Huawei Y7-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Huawei Y7-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Huawei Y7-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Y7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Huawei Y7 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Huawei Y7 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Huawei Y7 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Huawei Y7 gevallen?

Als je Huawei Y7 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Huawei Y7 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Y7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.