Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI Mate 20 Lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de HUAWEI Mate 20 Lite onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je HUAWEI Mate 20 Lite niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-mate-20-lite

Wat te doen als je HUAWEI Mate 20 Lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je HUAWEI Mate 20 Lite te herstellen.

Controleer of je HUAWEI Mate 20 Lite volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je HUAWEI Mate 20 Lite goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je HUAWEI Mate 20 Lite geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HUAWEI Mate 20 Lite uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je HUAWEI Mate 20 Lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI Mate 20 Lite nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HUAWEI Mate 20 Lite licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de HUAWEI Mate 20 Lite gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het HUAWEI Mate 20 Lite-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI Mate 20 Lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je HUAWEI Mate 20 Lite water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de HUAWEI Mate 20 Lite in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je HUAWEI Mate 20 Lite ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de HUAWEI Mate 20 Lite gevallen?

Als je HUAWEI Mate 20 Lite laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HUAWEI Mate 20 Lite de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI Mate 20 Lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.