Het kan gebeuren dat jij je Huawei Mate 10 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Huawei Mate 10 Pro nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Huawei Mate 10 Pro-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei Mate 10 Pro niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-mate-10-pro

Wat te doen als je Huawei Mate 10 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Huawei Mate 10 Pro te repareren.

Controleer of je Huawei Mate 10 Pro volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Huawei Mate 10 Pro goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei Mate 10 Pro geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Mate 10 Pro uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Huawei Mate 10 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Huawei Mate 10 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Huawei Mate 10 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Mate 10 Pro nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Huawei Mate 10 Pro licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Huawei Mate 10 Pro gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Huawei Mate 10 Pro-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Huawei Mate 10 Pro-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Huawei Mate 10 Pro-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Mate 10 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Huawei Mate 10 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Huawei Mate 10 Pro in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Huawei Mate 10 Pro wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Huawei Mate 10 Pro gevallen?

Als je Huawei Mate 10 Pro laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Huawei Mate 10 Pro de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Mate 10 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.