Het kan gebeuren dat jij je Fairphone wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar indien dit gebeurt, omdat de Fairphone nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Fairphone-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Fairphone niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanfairphone

Wat te doen als je Fairphone-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Fairphone te herstellen.

Controleer of je Fairphone volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Fairphone goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Fairphone geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Fairphone uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Fairphone om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Fairphone-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Fairphone-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Fairphone nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Fairphone licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Fairphone gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Fairphone-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Fairphone-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Fairphone-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Fairphone- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Fairphone water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Fairphone in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Fairphone wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Fairphone gevallen?

Als je Fairphone onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Fairphone de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Fairphone alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.