Het kan gebeuren dat jij je Asus ZenFone Live Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant indien dit gebeurt, omdat de Asus ZenFone Live Plus nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Asus ZenFone Live Plus-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Asus ZenFone Live Plus niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-live-plus

Wat te doen als je Asus ZenFone Live Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus ZenFone Live Plus te herstellen.

Controleer of je Asus ZenFone Live Plus volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Asus ZenFone Live Plus goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Asus ZenFone Live Plus geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Asus ZenFone Live Plus uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Asus ZenFone Live Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Asus ZenFone Live Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Asus ZenFone Live Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus ZenFone Live Plus nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Asus ZenFone Live Plus licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Asus ZenFone Live Plus gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Asus ZenFone Live Plus-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Asus ZenFone Live Plus-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Asus ZenFone Live Plus-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus ZenFone Live Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Asus ZenFone Live Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Asus ZenFone Live Plus in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Asus ZenFone Live Plus lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Asus ZenFone Live Plus gevallen?

Als je Asus ZenFone Live Plus onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus ZenFone Live Plus de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus ZenFone Live Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.