Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol 4 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol 4-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Alcatel One Touch Idol 4 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-4

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol 4 te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol 4 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Alcatel One Touch Idol 4 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel One Touch Idol 4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol 4 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Idol 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Alcatel One Touch Idol 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol 4 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol 4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Alcatel One Touch Idol 4 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol 4-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel One Touch Idol 4-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Alcatel One Touch Idol 4-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Alcatel One Touch Idol 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Alcatel One Touch Idol 4 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Alcatel One Touch Idol 4 ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel One Touch Idol 4 gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol 4 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel One Touch Idol 4 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.