Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Xcover 2 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Xcover 2 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-xcover-2

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Xcover 2 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Xcover 2 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Samsung Galaxy Xcover 2-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Xcover 2

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Xcover 2. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy Xcover 2-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Xcover 2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy Xcover 2 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.