Het kan zijn dat je de camera op jouw Google Nexus 6 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Google Nexus 6 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Google Nexus 6 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Google Nexus 6 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-google-nexus-6

Wat te doen als de camera van jouw Google Nexus 6 niet meer werkt?

1- Start je Google Nexus 6 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Google Nexus 6-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Google Nexus 6

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Google Nexus 6. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Google Nexus 6-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Google Nexus 6 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Google Nexus 6 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Google Nexus 6 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.