Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Google Nexus One start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Google Nexus One niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Google Nexus One opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Google Nexus One één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-google-nexus-one

Wat te doen als de camera van jouw Google Nexus One niet meer werkt?

1- Start je Google Nexus One opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Google Nexus One-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Google Nexus One

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Google Nexus One. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Google Nexus One-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Google Nexus One opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Google Nexus One in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Google Nexus One opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.