Het kan gebeuren als je de camera op jouw CUBOT Dinosaur start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je CUBOT Dinosaur niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je CUBOT Dinosaur weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw CUBOT Dinosaur één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-cubot-dinosaur

Wat te doen als de camera van jouw CUBOT Dinosaur niet meer werkt?

1- Start je CUBOT Dinosaur opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de CUBOT Dinosaur-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je CUBOT Dinosaur

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de CUBOT Dinosaur. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het CUBOT Dinosaur-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de CUBOT Dinosaur opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw CUBOT Dinosaur in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de CUBOT Dinosaur herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.